Onze groepen

Bij kinderdagverblijf ‘t Rakkertje hebben we vier verticale groepen. Dit houdt in dat kinderen van verschillende leeftijden door elkaar zitten. Op elke groep zitten maximaal 12 kinderen met daarbij twee leidsters.Verbinding tussen de groepen

Elke groep heeft een eigen ruime zaal om vrijuit te spelen. Voor specifieke activiteiten passen we de groepen aan. Zo zitten soms de oudere kinderen allemaal bij elkaar. Hierdoor creeeren wij een sterke verbinding tussen de kinderen onderling, maar ook tussen de leidsters en alle kinderen. 

We houden zoveel mogelijk rekening met het ontwikkelingsniveau van uw kind.  Natuurlijk zorgen we altijd  voor voldoende speelkameraadjes in de groep.

 

Pedagogisch verantwoorde omgeving

Uw kind wordt in een pedagogisch verantwoorde omgeving begeleid en verzorgd, waarbij individuele aandacht voorop staat voor elk kind. Spelenderwijs leren we de kinderen omgaan met andere kinderen en volwassenen. In deze omgeving krijgen zij de kans om zich, ook in sociaal opzicht, optimaal te ontwikkelen. Ieder kind op zijn of haar eigen niveau. De activiteiten laten we aansluiten bij de ontwikkeling van uw kind, en er is voldoende spelmateriaal aanwezig voor elk ontwikkelingsniveau.

Gediplomeerde leidsters

Elke groep heeft gediplomeerde leidsters, die ieder kind de persoonlijke zorg en aandacht geven die het kind nodig heeft. Centraal hierbij staan niet alleen warmte, sociale ontwikkeling en regelmaat maar tevens wordt erop gelet dat uw kind ook zoveel mogelijk zijn/haar eigen ritme houdt. Zeker bij baby’s is dit heel belangrijk.

Ieder kind krijgt bij ‘t Rakkertje een mentor. Deze mentor houdt u kind extra in de gaten. Met deze mentor kan een afspraak worden gemaakt om wat langer te praten over uw kind.

 

 

 

Neem vast een kijkje